GSM:

041 839 497

Email:

evica.berginc@siol.net

Delovni čas:

po dogovoru

POT DO ZDRAVJA IN DOBREGA POČUTJA

Masaže pomagajo izboljšati fizično zdravje in vzpostavljajo  duševno ravnovesje.  Z masažo dosežemo zmanjšanje stresa, lajšamo bolečine in pripomoremo k čustveni stabilnosti ljudi.

MASAŽA 5 KONTINENTOV – M5C

energijska masaža z lastno energijo

Masaža 5 kontinentov je kombinacija petih masaž in njihovih tehnik. 

Vsi prijemi so usmerjeni v energijo srca. Prav zaradi tega je učinek te masaže izjemen. Masaža 5 kontinentov ima lastno energijo, ki izhaja iz kombinacije točno določenega zaporedja gibov in sistemskega nanašanja specialnih eteričnih olj, s čimer dosežemo sinergijo petih svetovnih tehnik masaž in sicer:

 • tuina (s katero po energijskih meridijanih vzpostavljamo ravnovesje v telesu in se trudimo doseči homeostazo),
 • kalifornijska masaža, pri kateri se zaradi uporabe gibanja tekočine celega telesa telo izredno sprosti, poveča se pretok krvi in kroženje krvi, zniža se krvni tlak ter močno zmanjša raven stresa,
 • havajska tehnika »lomi-lomi«, ki pomeni »neponovljiva božanska masaža«, ki ziba telo in nas odnese v stanje brez misli;
 • z ajurvedskimi prijemi potujemo po čakrah in v njih prebujamo zastoj energije,
 • švedska masaža deluje na naše mišice in tkiva v globino ter sprošča in zdravi in je tudi najstarejša oblika zdravljenja.

Z masažo 5 kontinentov telo razstrupimo, odpravimo blokade in stres, aktiviramo, poživimo in sprožimo zastalo energijo ter jo razporedimo po telesu, s tem pa dosežemo občutek miru in blagostanja.

Masaža 5 kontinentov je torej energijska masaža, ki poživi vaše telo in življenje. Je globalni energijski tretma, ki nas »resetira«  in nas poveže z našo prvotno življenjsko energijo.

KLASIČNA AROMATERAPEVTSKA MASAŽA Z ELEMENTI ŠPORTNE IN PROTIBOLEČINSKE MASAŽE

Toliko kot je staro človeštvo, toliko je stara masaža. S klasično masažo olajšamo bolečine in poskrbimo za dobro počutje.

Klasična aromaterapevtska masaža z elementi športne in protibolečinske masaže je masaža celotnega telesa, pri kateri s sistematičnimi gibi dotikanja vplivamo antistresno in protibolečinsko. Uporabljamo vseh pet tehnik klasične ali švedske masaže in sicer: površinsko in globoko gladenje, ki je namenjeno sproščanju mišic, pospeševanju krvnega obtoka in pomirjevalno vpliva na živčni sistem.

Potem sledi gnetenje, ki razteza in sprošča napete mišice, izboljšuje krvni in limfni obtok tako na površini kot v globini tkiv, s čimer se izboljša prehranjenost tkiv ter izločanje odpadnih strupov-toksinov.

Tresenje – vibracija ; s tresenjem sprostimo obrambni mišični krč oziroma povečani mišični tonus

Vtiranje ; z vtiranjem vtiramo masažna sredstva, zrahljamo zlepljene strukture, zmehčamo brazgotine, po poškodbah pospešimo proces resorbcije ter zvečamo lokalno cirkulacijo in temperaturo.

Udarjanje; primerna je za bolj mišične predele. Kratki, prožni udarci so zelo poživljajoči. Učinek je viden na koži, ko se pojavi rdečica, kot posledica povečane kapilarne cirkulacije v koži.

Klasično masažo po potrebi kombiniramo z elementi protibolečinske in športne masaže ter uporabo ventuz. Vsi ti dodatni elementi povečajo prekrvavitev , pospešujejo delovanje limfnega sistema in posledično zmanjšujejo napetosti in bolečino.  Domov boste odšli kot da ste se ponovno rodili….

TERAPEVTSKA MASAŽA HRBTA

Terapevtska masaža hrbta se izvaja z vsemi elementi klasične švedske masaže, kot je opisano zgoraj, le da je namenjena samo vratnemu, trtičnemu in hrbtnemu delu.

ŠPORTNA MASAŽA

Športna masaža je specializirana masaža, namenjena tako REKREATIVCEM, kot VRHUNSKIM ŠPORTNIKOM.

Namen in cilji športne masaže :

 • Pripomore k boljši formi in k hitrejši regeneraciji po treningih
 • Pripomore k hitrejši presnovi mlečne kisline
 • Zvišuje mišični tonus
 • Mehča napetost v mišicah
 • Omogoča raztegljivost mehkih struktur

AKTIVACIJSKA ŠPORTNA MASAŽA  – se izvaja pred rekreacijo ali tekmo ali treningom in z njo dosežemo boljši krvni obtok, mišice so prekrvavljene in poškodbe so manj mogoče.

RELAKSACIJSKA ŠPORTNA MASAŽA – se izvaja po treningu, tekmi ali napr. maratonu in sprosti utrujene in zategnjene mišice. Preprečuje poškodbe.

REFLEKSNA MASAŽA STOPAL

Refleksna masaža stopal združuje sodobne in starodavne  refleksne tehnike. Blagodejno deluje na celo telo. Kitajska medicina trdi, da se v stopalo projecira celo naše telo. Refleksno delovanje na stopalih pomeni globoko stimulacijo, ki preko živčnih sistemov doseže mišice, skelet, sklepe, kosti, organe, hormonalni sistem in možgane. S pritiskom na izbrane točke lahko pomagamo vzpostaviti pretoke energije. Na tak način stimuliramo notranje organe in celotno telo. Življenjska energija se nenehno pretaka skozi meridiane v telesu, ki se končujejo v refleksnih točkah na stopalih.

Z refleksno masažo stopal se telo obnavlja in zdravi. Refleksna masaža pomaga uravnotežiti nepravilnosti v telesu. Tehnika masaže se izvaja s pritiskanjem na določenih točkah stopal. Kadar je zaradi napetosti, stresa ali bolezni pretok energije oviran, lahko s pritiskanjem na te točke ponovno vzpostavimo pretok energije skozi celotno telo.  

Zaradi premalo gibanja, spanja, stalnega stresa, hitre in nezdrave prehrane se na živčnih končičih stopal nabirajo kristalčki sečne kisline in kalcijevih soli, ki zavirajo normalno delovanje različnih organov. Maser to zazna pod prsti, masiranec pa kot bolečino. Z redno obdelavo teh con kristalčki na stopalih ob gnetenju razpadejo in se absorbirajo v sistem za izločanje odpadnih snovi. Z refleksno masažo stopal izločimo iz telesa neželene snovi ter odstranimo zaprte energetske kanale. Začne se neoviran pretok energije, izboljša se delovaje žlez, okrepi krvni pretok in človek se počuti kot nov.

Masaža pomaga:​

 • visokem krvnem tlaku
 • pri prebavnih težavah
 • pri različnih vnetjih – oči, ušes, sečil
 • pri bolečinah  v hrbtu, vratu, ramenih
 • pri težavah s hrbtenico
 • v primeru glavobolov in  migren
 • pri zdravljenju alergij in kožnih bolezni 

Refleksna masaža stopal je odlična:

 • za sprostitev in uravnovešenje življenjske energije
 • povečanje odpornosti in delovanje imunskega sistema
 • izboljšanje splošnega počutja
 • spočitost in večje čustveno ravnovesje
 • odpravljanje motenj spanja in nespečnosti

STOL MASAŽA

Stol masaža je kratka in sproščujoča masaža, ki jo maserka izvaja preko vaše obleke (brez uporabe olj). Izvaja se na posebno oblikovanem stolu.

Cilj 20 min masaže je razbremeniti zgornji del telesa (vrat, ramenski obroč, hrbtenico) in tako pozitivno vplivati na zmanjšanje stresa in povečanje delovne storilnosti.

Namenjena je predvsem podjetjem, ki se zavedajo pomembnosti  kvalitetnega kadra, njihovega dobrega počutja in tega, da so zdravi in zadovoljni zaposleni največji kapital podjetja. Tako se posledično zmanjšuje stroške bolniške odsotnosti, povečuje se produktivnost zaposlenih in zvišuje ugled vašega podjetja tako med zaposlenimi, kot tudi med vašimi strankami.

INDIJSKA MASAŽA GLAVE

Je starodavna ajurvedska masaža, kjer z učinkovito tehniko pritiskov na akupresurne točke zmanjšamo napetost v vratu, v glavi in v zgornjem delu hrbtenice. S tem povečamo prekrvavitev in popolnoma sprostimo misli. Pomaga pri dvigu energije, kronični utrujenosti, težavah s tesnobo, glavobolih, migrenah, vnetju sinusov, nespečnosti, koncentraciji in stresu.

MASAŽA NOSEČNICE

Masaža nosečnice je prilagojena vsaki posamezni bodoči mamici, upoštevamo njene želje in potrebe, tudi izbira položaja pri masaži je njena.

Masažo izvajamo po 12. Tednu nosečnosti. Do dvanajstega tedna je namreč izredno občutljivo obdobje, v katerem  je možnost spontanega splava največja.

Redna masaža (enkrat tedensko) zmanjša anksioznost in depresijo, lajša bolečine v nogah in hrbtenici, omili slabost, uravnava krvni tlak in zmanjša možnost prezgodnjih porodov v primerjavi z nosečnicami, ki masaže ne koristijo. Seveda je za zdravo nosečnost pomembna telesna aktivnost, zmerna in raznolika prehrana, dovolj tekočine in počitka.

© 2023 BERGINC MSI D.O.O. | Stran postavil in vzdržuje Madbox