GSM:

041 839 497

Email:

evica.berginc@siol.net

Delovni čas:

po dogovoru

SHAPEART+ oblikovanje telesa

Je najnaprednejši sistem oblikovanja telesa, napenjanje povešene kože, odpravo gubic in še posebej uspešen sistem za odpravo celulita

V kozmetiki in zdravstvu poznamo številne uspešne tehnologije, s katerimi zdravimo in si pomagamo. S sistemom ShapeART+ pa so združene štiri učinkovite tehnologije v en sistem. Tehnološki postopki učinkovito pospešijo metabolizem maščobnih in vlaknastih celic, kar prispeva k oblikovanju postave in odstranitev celulita.

Z enim tretmajem delujemo :   

 • bipolarno  radiofrekvenco,
 • Infrardeče valovanje
 • Lipomasaža
 • Vakumska terapija z maderoterapijo
 • Vakumska dvoglavna kavitacija
 1. Radiofrekvenca

Med posegom s ShapeART-om je ena izmed nalog tudi, da se prenaša majhen električen tok skozi tkivo s čimer dobimo energijo, ki ji pravimo radiofrekvenca. Medtem se sprošča tudi toplotna energija, ki deluje kot nekakšno globinsko segrevanje kože. S tem procesom se aktivirajo kolagenska in elastinska vlakna, ostale komponente dermisa pa se začnejo obnavljati. Vlakna se s tem okrepijo in zato postane koža napeta, zmanjšajo se gubice, izboljša se celična organizacija, videz pomarančne kože izgine in koža izgleda lepše, čvrsteje in privlačneje.

Radiofrekvenca je izredno uspešna, neškodljiva, neinvazivna (neboleča) metoda za izvajanje lepotnih tretmajev. S tretmajem z radiofrekvenco spodbujamo stimulacijo kolagena, kar izboljša mikrocirkulacijo v našem tkivu in prične se izvajati lipoliza (odstranjevanje maščob in celulita). Radiofrekvenco največkrat izvajamo poseg na območjih obraza, vratu, rok, trebuha, stegen in zadnjice.

 1. Infrardeči laser 940 nm (near infrared diod laser)

Številne študije so pokazale, da je infrardeča svetloba dokazano zelo zdrava, saj gre za naravno svetlobo – kar pa štejemo tudi kot nekakšen naravni vir energije. S tem ko segrevamo, dosežemo zmanjšanje številnih nepravilnosti na koži, pospeši pa se tudi tvorba kolagena. Z valovno dolžino 940 nm lahko z lahkoto prodremo v tkivo in zelo enakomerno razpršimo toploto po tkivu. Po tretmaju deloma izginejo kapilare in področja z rdečicami na koži, izgled kože je bistveno lepši.

 1. Lipomasaža

Mehanska masaža z valjčki ustvarja kožno gubo, hkrati pa gnete tkivo. To pa omogoča mehanično pospeševanje odtekanja nakopičene medcelične tekočine skozi limfni sistem s čimer učinkovito zmanjšujemo celulit. Temu rečemo tudi lipomasaža.

Deluje na kožo in podkožno tkivo. Dva valjčka, ki se vrtita vsak v svojo stran, ustvarjata kožno gubo in hkrati širita prostor med celicami, zaradi česar se bistveno popravi prekrvavitev.

 1. Vakuum

Vakuumsko masažo so odkrili že davnega leta 1550 let pred našim štetjem, kar lahko preberemo v prvem znanem dokumentu o kozmetiki Papyrus Ebers.

Z vakuumom dobimo lokalno mikrocirkulacijo kar pa omogoča, da se koži vrnejo hranilne snovi in potreben kisik. S tem dosežemo, da koža ponovno vzpostavi stanje katero je bilo pred nastankom celulita.

S premikanjem ročnika v določene smeri s pomočjo limfnega sistema odplaknemo razne nečistoče v tkivu. Z ustvarjanjem vakuuma dobimo podtlak, ki razširi kapilare v podkožju, kar zelo izboljša prekrvavitev na predelu na katerem izvajamo tretma. Rezultat takega tretmaja pa je uspešno zmanjšan obseg in pojavnost celulita.

Delovanje vakuumske masaže ima številne pozitivne učinke: učinkovit boj proti celulituanti-ageing terapijoodplavlja se zastala tekočinaizboljša se funkcija tkivizboljša se proces presnove po telesu, izboljša krvni in limfni obtok, zmanjšajo se edemipospešuje se izločanje znoja in lojapovečuje se mišični tonus, celotneo telo se globinsko sprostiomili se kronične bolečine, pomaga pri kvalitetnejšemu spanculajša dihalna obolenja… 

 1. Vakuumska dvoglavna kavitacija

Vakuumska kavitacija je neinvazivna / neboleča, varna in hitra alternativa liposukciji ter hkrati izjemno učinkovita terapija proti celulitu. Spremembe na predelih trebuha, zadnjice, stegen, bokov, kolen in nadlahtnic so hitre in učinkovite, rezultati pa so vidni takoj. Ne potrebuje anestezije in dolgotrajne odsotnosti in ne pušča brazgotin.

Deluje kot »nekirurška liposukcija« . Viden rezultat se pokaže že po prvi terapiji (od 1-4 cm), celotnemu organizmu pa omogočimo, da se prečisti, izboljša prekrvavitev, zviša tonus in odstrani celulit.

Kavitacija omogoča koncentracijo energije na določeni globini v tkivu, kar zagotavlja selektivno razgradnjo maščobnih celic v podkožnem tkivu. Površina kože, žil, živcev in mišic ostane nedotaknjena. Maščoba iz razpršenih maščobnih celic se vlije v intersticijsko tekočino v obliki trigliceridov, pri čemer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Glicerol, topen v vodi, prodira v krvni obtok in se uporablja kot vir energije, netopne proste maščobne kisline potujejo v jetra, kjer se raztopijo kot katera koli druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane.

Najpogostejša vprašanja

 1. Kaj je ShapeART?
  ShapeART je naprava za oblikovanje postave. Združuje štiri vrste tehnologije: bipolarno RF, infrardeči laser 940nm, vakuum in mehansko obdelavo tkiva. Ti tehnološki pristopi učinkovito pospešijo metabolizem maščobnih in vlaknastih celic, kar prispeva k oblikovanju postave in odstranitvi celulita.
 2. Koliko tretmajev potrebujemo, da so vidni rezultati?
  Za oblikovanje telesa sta optimalna do 2 tretmaja tedensko,ki trajata do 45 minut. 1 kura vsebuje 10 tretmajev.
 3. Kako dolgo traja en tretma? Kdaj pride do učinka?
  En tretma po celotnem telesu lahko traja od 45 –  60 minut, če pa je to lokalni tretma pa traja do 15 minut. Ena tretmajska kura je sestavljena iz 10 tretmajev.
  Učinek tretmajev se opazi po približno enem ali dveh mesecih. Obseg stegen se zmanjša okoli 1cm – 5 cm, obseg pasu 2 – 6 cm. Zelo pa pridobimo na tonusu, čvrstosti in elastičnosti po našem telesu saj se izboljša od 50% pa vse do 75%.
 4. Ali je uporaba naprave ShapeART varna? Kakšne občutke vzbuja pri klientu?
  Naprava je zasnovana z vsemi medicinskimi tehnologijami zato je povsem varna in je poseg pa neboleč.
 5. V kakšnem stanju je klient po koncu tretmaja?
  Naprava ShapeART spodbuja metabolizem maščobnega tkiva in zato razkrojene maščobne celice absorbira limfni sistem, ki se izliva v krvni obtok in del razgrajene maščobe potuje v jetra, ostalo pa v ledvice. Posledično ima klient lahko večjo potrebo po izločanju urina.
 6. Zakaj ima klient občutek, da iz njega izhaja vročina?
  S pomočjo bipolarne RF lahko prodiramo od 5mm pa do 15mm globoko pod kožo in zato je izločanje toplote počasnejše. Ob uspešnem izvajanju tretmaja lahko občutek vročine traja od pol ure pa do ene ure.
 7. Kakšna so navodila za čas po tretmaju?
  Po tretmaju se ni priporočljivo intenzivno sončiti, za nekaj ur pa se je priporočljivo se je izogibati surovi in pekoči hrani.
 8. Ali sme biti klientka deležna tretmaja v obdobju menstruacije?
  Tretmaji v tistem času niso ravno priporočljivi, saj so takrat živčni končiči občutljivešji in ima koža manjšo odpornost.
 9. Ali lahko vsakdo upravlja s to napravo?
  Čeprav je uporaba ShapeART-a sila preprosta, je priporočljivo da oseba opravi sistem usposabljanja pri podjetju ART-PE d.o.o.
 10. Kakšen je učinek uporabe ShapeART naprave?
  Odstrani ali popravi se okoli 65% globljega tkiva in zgornjih plasti kože. Boki se zožijo za več kot 3,2 centimetra. Številni klinični testi so pokazali, da pride do učinka oblikovanja postave že kmalu po tretmaju.
 11. Zakaj je ta naprava uspešna pri tretmaju globljega tkiva in zgornjih plasti kože?
  V tem sistemu so združene štiri najbolj uspešne tehnologije v eno napravo ShapeART. Te združene tehnologije učinkovito pospešujejo metabolizem maščobnih in vlaknastih celic pri čemer se oblikuje postava in odstranjuje celulit.
 12. Katera tretmajska načela veljajo za to napravo?
  Med delovanjem se segreva podkožno tkivo in dermis, kar pospešuje lokalni metabolizem. Posledice tega so: napenjanje kože, lifting kože na očmi, odstranjevanje črnih kolobarjev okrog oči, oblikovanje postave, zmanjševanje celulita, izboljševanje tonusa,… 
 13. Kako točno prihaja do oblikovanja postave in napenjanja kože?
  Pri oblikovanju postave se nam s pomočjo infrardečega laserja z 940nm močno poveča fleksibilnost kože, poveča pa se tudi količina nastalega kolagena in spandeksa.
  RF energija segreva podkožno maščobo in zmanjša maščobne celice.
  Lipomasaža pospešuje krvni obtok in metabolizem maščobe.
  Pri liftingu obraza laser obnavlja kolagen in elastična vlakna in tako zmanjšuje pojavnost gubic.
  RF pa segreva podkožno maščobo in vezivno tkivo in pospešuje metabolne procese.
 14. Kakšen učinek ima lahko ta naprava?
  Ta naprava ima veliko pozitivnih učinkov, kot so: napenjanje kože in odstranjevanje podočnjakov okrog oči, odstranjevanje maščob in oblikovanje postave, obnavljanje telesa po porodu, izboljšuje stanje globljega tkiva, zmanjšuje obseg strij in celulita.

VACUSLIM 48

Je tretma za oblikovanje telesa in odstranjevanje celulita. Rezultati so hitro vidni. Vacuslim 48 tretma je idealna pomoč pri pospeševanju celotnega procesa hujšanja, oblikovanja telesa in izboljšanja videza vaše kože.

Prednosti:

 1. VIDNO ZMANJŠANJE OBSEGA TELESA ŽE PO 1. TRETMAJU

Hitra, enostavna in vidna metoda. Aktivne snovi v Vacuslim 48 izredno uspešno delujejo na razkrajanje maščobnih celic. Maščoba se v le pol ure stopi in takoj pokaže kot zmanjšan obseg. Rezultat je zato zagotovljeni , viden in merljiv. Deluje v naslednjih 48-urah, saj nanešene učinkovine še vedno delujejo, topijo maščobe in odstranjujejo škodljive toksine iz telesa. Prav zaradi tega je počutje po tretmaju izvrstno.

 1. SHUJŠEVALNI EFEKT – aktivne učinkovine močno vplivajo na proces lipolize
 2. DRENAŽNI (DETOX) EFEKT – odprava odvečne tekočine in toksinov iz telesa
 3. HKRATNI EFEKT PRESOTERAPIJE IN SAVNE – učinek limfne drenaže
 4. UČVRŠČEVALNI EFEKT – takojšnja izboljšava videza in tonusa kože
 5. ANTICELULITNI & KARBOKSI EFEKT – pospešuje prekrvavitev in pretok kisika v celice, kar pospeši celično presnovo in zmanjša celulit.

Vaculim 48 je najbolj priporočljiv v kombinaciji z drugimi aktivnostmi ob hujšanju (sprememba prehrane, gibanje, vacuslim 48, strojna limfna drenaža ali presoterapija, elektrostimulacija, radiofrekvenca, lipolaser…..in rezultati so neverjetni).

STROJNA LIMFNA DRENAŽA ali PRESOTERAPIJA

Je tretma za zdravo življenje. Dobro delovanje limfnega sistema je nujno za človekovo zdravje. Limfni sistem odvaja tekočino, razstruplja in prenavlja tkiva, odstranjuje strupene in druge substance tako, da jih vrača v krvni obtok, ki jih potem preko cirkulacije posreduje v jetra, ki jih razgradijo, ali pa preko ledvic izločijo v urin. S tem pomagamo telesu do zdravega imunskega sistema.

Limfna drenaža je posebna tehnika, pri kateri s pomočjo zraka v napravi po prekatih potiskamo limfo proti bezgavkam. S tem vzpodbudimo delovanje limfnega sistema in sprožimo odplavljanje strupenih snovi ter odvajanje odvečne vode.

Za koga je zelo priporočljiva  – indikacije?

Za tiste, ki imajo:

 • zatekle noge – za odpravljanje oteklih nog
 • jim zastaja voda v telesu,
 • po poškodbah sklepov (ko je prisotna oteklina in s tem pride do zmanjšane gibljivosti),
 • pospešuje krvni obtok in s tem preprečuje nastanek vnetnih ven (priporoča se vsem, ki veliko sedijo ali stojijo)
 • za odpravljanje celulita in maščob,
 • izloča strupene snovi iz telesa,
 • odpravlja občutek težkih nog,
 • za ohranjanje tonusa kože pri hujšanju,
 • splošno regeneracijo in dvig odpornosti organizma,
 • oblikovanje postave,
 • deluje antistresno in razstrupljevalno

Kdo ne sme uporabljati strojne limfne drenaže-presoterapije? – Kontraindikacije:

 • rakasta obolenja,
 • osebe, ki imajo srčni spodbujevalnik,
 • globoka venska tromboza,
 • akutna vnetja,
 • nosečnost,
 • upadanje ledvične funkcije (ledvična insuficienca),
 • osebe s povišano telesno temperaturo.

Terapija traja od 30-45 min.

ELEKTROSTIMULACIJA

S tretmajem elektrostimulacije stimuliramo periferno prekrvavitev, izboljšujemo celični metabolizem in spodbujamo delovanje mišičnih vlaken. Mišice se krčijo in sproščajo in s tem dosežemo učinek fizične aktivnosti – telovadbe. Nizka frekvenca električne energije stimulira mišice, električni impulzi pa pospešujejo razkroj maščobnih celic.

Zelo dobre rezultate dosežemo prav na kritičnih delih telesa: trebuh, stegna, zadnjica.

Elektrostimulacija izboljšuje elestičnost kožnih in podkožnih vlaken, s tem pa se izboljšuje tonus kože.

Uporabljamo jo za:

 • oblikovanje telesa,
 • krepitev mišičnega tonusa,
 • odprava celulita,
 • pomaga zmanjšati videz morebitnih strij.

Terapija traja od 45-60 min.

KRIOLIPOLIZA – odstranjevanje maščobe na telesu in podbradku

Beseda KRIOLIPOLIZA je sestavljena iz dveh besed: krio =led in lipoliza=kemični razpad maščobnih celic, torej gre za odstranjevanje podkožnega maščevja z zamrzovanjem.

Kriolipoliza NI HUJŠANJE. To je tanjšanje maščobnih blazinic na mestih, ki jih z dieto in redno vadbo ni bilo mogoče odstraniti. Pri strankah, ki so pripravljene nekaj narediti zase je postopek izredno učinkovit. Pri ljudeh z debelimi in trdimi maščobnimi blazinicami pa se postopki ne izvajajo (prej je potrebno doseči shujšanje).

Kriolipoliza je povsem nova tehnologija, ki celice najprej segreje – s čimer se maščobne celice najprej razgradijo v manjše delčke, nato pa jih hitro zamrznjevanje uniči. To je neboleč, neinvaziven in trajen način odstranjevanja maščobnih celic. V celicah zaradi procesa ohlajevanja zamrznejo trigliceridi, kar povzroči razkroj maščobnih celic na obravnavanem območju, ki jih telo v naslednjih tednih samo po naravni poti izloči. Postopek je varen, neboleč, ne zahteva okrevanja, predvsem pa je učinkovit, saj dokazano trajno odstrani okoli 25-30% maščobnih celic tam, kjer jih je najtežje odpraviti.

Kriolipoliza je neinvaziven postopek (brez dotika), pri katerem terapevt postavlja silikonski ročnik na kožo pacienta. Pri tem postopku se postopno odstranjuje telesna toplota, dokler podkožna maščoba ne zamrzne.

V času postopka aplikator nudi natančno kontrolirane pogoje hlajenja, ki so dokazano usmerjene na maščobne celice, ki jih odstranjuje v določenih delih telesa. Kadar so maščobne celice izpostavljene natančnemu hlajenju, le-te aktivirajo postopek naravnega odstranjevanja, kar postopno zmanjšuje debelino maščobnega sloja.

Maščobne celice so, na osnovi raziskovalcev iz Harvard Medical School, zelo občutljive na mraz. Odkrili so, da je intenzivno lokalno zamrzovanje ubilo adipocite – celice, ki so vključene v nastajanje maščobnega tkiva. Zaradi tega mraz uničuje maščobo s poškodbo celic: one postopno odmirajo, limfni sistem pa jih presnavlja. Novost mehanizma krioterapije je v tem, da se najprej 5 min ogreva, nato pa začne hladiti. Postopek ogrevanja omogoča maščobnim celicam, da so aktivne in da potem bolj zamrznejo. Sistem kriolipolize kontrolira hitrost označevanja in hlajenja v času postopka. Rezultat je zmanjšano izbočenje maščobnega tkiva, kar je vidno od 2-4 mesecih. Maščobne celice se v času postopka v tretiranem področju postopno odstranjujejo skozi normalne presnovne procese v telesu. Edina pomanjkljivost krioterapije je, da ne vidite takoj rezultatov. Potrebno je nekaj mesecev, da se dokonča cel postopek, kar vključuje presnovo mrtvih maščobnih celic. Sam postopek traja do ene ure.

Indikacije:

 • zmanjšanje celulita,
 • hujšanje in zmanjševanje teže,
 • zmanjševanje maščobnega podbradka in zategovanje kože,
 • oblikovanje telesa,
 • za vzpodbujanje in pospeševanje presnove v telesu.

Kontraindikacije:

 • edemi,
 • sistemski krči (epilepsija)
 • srčni bolniki (vgrajen vzpodbujevalnik srca)
 • menstruacija in nosečnost,
 • osebe z alergijami na koži, z okvaro kože in ranami,
 • zlomi, razširjene vene, rakaste bolezni,
 • osebe z izgubo krvi,nagnjenost h krvavitvam, težave s strjevanjem krvi,
 • jeterni bolniki.

KAVITACIJA

Ultrazvočni kavitacijski instrument za hujšanje (ultrazvočna liposukcija) osvaja najnovejšo znanstveno tehnologijo, ki je učinkovit tretman za trdovratni celulit in maščobe. Ultrazvočni kavitacijski generator je zasnovan na osnovi resonance valov pritiska v kontinuiranem prenosu. To ustvarja mikro mehurčke, ki razbijajo maščobne celice, uničujejo in predelajo maščobo v tekočo obliko, ki se bo izločila preko limfnega sistema po sečni in fekalni poti. Zaradi tega se verjame, da je telesna predelava učinkovita, ker prerazporeja telesne celice, ki niso uničene. Torej je kavitacija učinkovita za razstapljanje maščob, izboljšanje celulitnega tkiva, učvrščevanje kože in izboljšanje elastičnosti kože.

Indikacije:

 • zmanjšanje celulita,
 • hujšanje in zmanjševanje teže,
 • zmanjševanje maščobnega podbradka in zategovanje kože,
 • oblikovanje telesa,
 • za vzpodbujanje in pospeševanje presnove v telesu.

Kontraindikacije:

 • edemi,
 • sistemski krči (epilepsija)
 • srčni bolniki (vgrajen vzpodbujevalnik srca)
 • menstruacija in nosečnost,
 • osebe z alergijami na koži, z okvaro kože in ranami
 • zlomi, razširjene vene, rakaste bolezni,
 • osebe z izgubo krvi,nagnjenost h krvavitvam, težave s strjevanjem krvi,
 • jeterni bolniki.

MULTIPOLARNA RADIOFREKVENCA

Klinična praksa je dokazala, da je radiofrekvenca učinkovita v regeneraciji kože (obnavljanju). Pri izkoriščanju te edinstvene tehnologije globokega ogrevanja (tehnologija radiofrekvence plazme) lahko aktivira globoki kolagen in povzroča nastajanje novega kolagena, s čemer nadomestimo kolagen na izgubljenih mestih in dosežemo napeto kožo in  popravimo njeno elastičnost.

Indikacije:

 • zmanjšanje celulita,
 • hujšanje in zmanjševanje teže,
 • zmanjševanje maščobnega podbradka in zategovanje kože,
 • oblikovanje telesa,
 • za vzpodbujanje in pospeševanje presnove v telesu.

Kontraindikacije:

 • edemi,
 • sistemski krči (epilepsija)
 • srčni bolniki (vgrajen vzpodbujevalnik srca)
 • menstruacija in nosečnost,
 • osebe z alergijami na koži, z okvaro kože in ranami
 • zlomi, razširjene vene, rakaste bolezni,
 • osebe z izgubo krvi, nagnjenost h krvavitvam, težave s strjevanjem krvi,
 • jeterni bolniki.

LIPO LASER

To je nova laserska tehnologija, ki prisili maščobne celice, da delajo tisto, kar se po naravi dogaja, kadar nekdo telovadi. Odpira maščobno celico tako, da le-ta izloči glicerol, vodo in proste maščobne kisline, kar privede do izgube teže in centimetrov, brez bolečega rezanja.

Diodni laser izkorišča lasersko energijo za neboleče prodiranje v kožo in cilja na maščobne celice. Skozi ta postopek laser za lipolizo v resnici spodbuja samo celico, da odda vodo, proste maščobne kisline in glicerol (pogosto se imenujejo tudi trigliceridi), maščoba pa se ob tem bistveno zmanjšuje, kar ima za rezultat manjši obseg v cm.

Indikacije:

 • zmanjšanje celulita,
 • hujšanje in zmanjševanje teže,
 • zmanjševanje maščobnega podbradka in zategovanje kože,
 • oblikovanje telesa,
 • za vzpodbujanje in pospeševanje presnove v telesu.

Kontraindikacije:

 • edemi,
 • sistemski krči (epilepsija)
 • srčni bolniki (vgrajen vzpodbujevalnik srca)
 • menstruacija in nosečnost,
 • osebe z alergijami na koži, z okvaro kože in ranami
 • zlomi, razširjene vene, rakaste bolezni,
 • osebe z izgubo krvi,nagnjenost h krvavitvam, težave s strjevanjem krvi,
 • jeterni bolniki,
 • Raynaudova bolezen,
 • bolezni krvi (levkemija),
 • osebe z ozeblinami, težki diabetes,
 • starejše osebe, mali otroci.

© 2023 BERGINC MSI D.O.O. | Stran postavil in vzdržuje Madbox